Grecia intră în scenariul roșu. Ce trebuie să știe românii care călătoresc în această țară

Grecia, principala destinație de vară pentru turiștii români, este la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei cazurilor noi de COVID 19. Numărul celor nou infectați a ajuns să sară de 2.300 pe zi, evoluție care, foarte probabil, va duce Grecia în rândul altor destinații preferate de români (Spania, Malta sau Cipru), în scenariul roșu.

Ce se întâmplă cu românii aflați deja în Grecia și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să mergi acolo

Înainte de Pandemie, aproape 1,5 milioane de români călătoreau anual în Grecia, cea mai importantă destinație de vară pentru turiștii de la noi. Anul acesta sunt așteptați în jur de 1 milion de oameni. Deja pe plajele din Grecia se află sute de mii de români. Ce se va întâmpla cu ei, dacă țara intră în scenariul roșu? În primul rând trebuie să știe că cei vaccinați pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la a doua doză nu vor trebui să suporte nicio măsură în plus, la întoarcerea în România.

În al doilea rând, este important de știut că pentru copiii între 3 și 16 ani există alternativă la carantină, la intrarea în țară. Ei trebuie să aibă un test PCR negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte de revenirea în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *